Starters ondervinden moeite op de woningmarkt

Starters hebben steeds meer moeite met het bemachtigen van een koopwoning. Deze situatie heeft mogelijk desastreuze gevolgen voor de woningmarkt. Wanneer starters niet de mogelijkheid hebben om een huis te kopen, blijven verkopers immers met hun huis zitten en wordt de woningmarkt onbegaanbaar terrein.

Er liggen een aantal redenen ten grondslag aan het feit dat starters zoveel moeite ondervinden met het vinden van een koopwoning. Ten eerste kunnen starters, net als andere woningkopers, minder geld lenen bij de bank. Deze maatregel is het gevolg van het strengere woningmarktbeleid van de regering. Daarnaast beschikken veel starters niet over een vast contract, waardoor banken veelal de rente verhogen, het hypotheekbedrag verlagen of soms helemaal geen hypotheek verstrekken.

Een andere reden voor de benauwde situatie van starters op de woningmarkt is dat starters steeds vaker eigen geld moeten inleggen voor het kopen van een woning. Tegenwoordig is het immers mogelijk om slechts 102 procent van de waarde van het huis te lenen. Aangezien veel starters niet beschikken over een groot eigen vermogen, nemen hun kansen op de woningmarkt aanzienlijk af. Doordat starters niet veel alternatieven hebben, worden zij min of meer gedwongen om een dure woning te huren. Dit is echter verre van ideaal, omdat de wachtrijen erg lang zijn en de inkomenseisen strikt.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Vul uw emailadres in en blijf op de hoogte van nieuwe investeringsfondsen. Door in te schrijven gaat u akkoord dat u via e-mail updates ontvangt over toekomstige fondsen van Haerzathe Investments.

Uw aanvraag is verstuurd.
Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw formulier. Probeert u svp telefonisch contact op te nemen.