Oververhitte woningmarkt in grote steden

Vergeleken met vorig jaar worden er aanzienlijk meer huizen verkocht in Nederland. De aantrekkende woningmarkt levert echter niet alleen voordelen op. In veel grote steden is namelijk sprake van een oververhitte woningmarkt.

Uit cijfers blijkt dat er dit jaar aanzienlijk meer woningen worden verkocht dan vorig jaar. Daarnaast is de gemiddelde vraagprijs het afgelopen jaar gestegen en stonden woningen over het algemeen minder lang te koop. Deze positieve ontwikkelingen vertellen echter niet het hele verhaal. De woningmarkt in veel grote steden is namelijk oververhit. Dit is het gevolg van een toegenomen vraag naar koopwoningen in dergelijke steden, terwijl het aanbod al tijden achterblijft.  

Met name starters die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en te weinig verdienen om een hypotheek te krijgen, ondervinden problemen in de huidige markt. In combinatie met de stijgende vraagprijzen hebben zij vrijwel geen kans om een woning te bemachtigen op de woningmarkt.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Vul uw emailadres in en blijf op de hoogte van nieuwe investeringsfondsen. Door in te schrijven gaat u akkoord dat u via e-mail updates ontvangt over toekomstige fondsen van Haerzathe Investments.

Uw aanvraag is verstuurd.
Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw formulier. Probeert u svp telefonisch contact op te nemen.