Huizenkopers houden vertrouwen in woningmarkt

Huizenkopers blijven ongekend positief over de woningmarkt. De belangrijkste reden voor dit grote vertrouwen is de lage hypotheekrente. Bovendien verwacht ruim 42 procent van de Nederlanders dat de lage hypotheekrente stabiel blijft het komende jaar.

Uit een rondvraag onder huizenkopers blijkt verder dat 55 procent van de huizenkopers het momenteel een gunstige tijd vindt om een huis te kopen. Dit percentage lag drie maanden geleden echter nog op 60 procent. Deze afname is op twee manieren te verklaren. Allereerst wordt een eigen huis voor een groeiende groep mensen minder betaalbaar. Daarnaast neemt het aanbod van huizen momenteel af, terwijl de vraag sterk toeneemt. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat zo’n driekwart van de huizenkopers verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar verder stijgen.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Vul uw emailadres in en blijf op de hoogte van nieuwe investeringsfondsen. Door in te schrijven gaat u akkoord dat u via e-mail updates ontvangt over toekomstige fondsen van Haerzathe Investments.

Uw aanvraag is verstuurd.
Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw formulier. Probeert u svp telefonisch contact op te nemen.